Malak - JANJ


Proizvodimo kvalitetan i funkcionalan namjestaj od drveta, modernog dizajna.

Tradicija od 1901. godine

Posljednje vijest


Izvoz namještaja 4 puta veći od uvoza

Bosna i Hercegovina je u 2018. godini izvezla namještaj u vrijednosti od oko milijardu i 122 miliona KM.

Savjetujemo: zaštita drvene stolarije

Zimski period godine je idealan da do izražaja dođu svi poslovi u kući i oko kuće koje nismo završili, a planirali smo cijelo ljeto i spremali se, ali eto… nekako nam se desilo da naši drveni prozori i vrata dočekaju još jednu zimu, a nismo ih obnovili i osvježili. To važi i za gradske sredine jednako kao i za kuće i vikendice u divljoj prirodi, daleko od civilizacije – drvo se mora brižljivo zaštititi kako bi što duže trajalo.

BiH u 2018. izvezla robe za 11,9 milijardi KM

BiH je prošle godina izvezla robe u vrijednosti od 11,9 milijardi KM, što je više za 7,6 posto nego 2017, dok je uvoz iznosio 19,27 milijardi KM, odnosno za šest posto više u odnosu na 2017. godinu.

Malak Janj d.o.o.


Ko smo?

Drvna Industrija MALAK Janj d.o.o. Donji Vakuf, sa tradicijom od 118 godina rada.

Usluge

Proizvodnja namještaja, drvo alu-prozori i vrata, proizvodnja briketa, servis pp aparata, oštrenje alata za drvo

Kako doći do nas?

Industrijska zona JANJ, ulica 770. Sbbr. bb Donji Vakuf. Radno vrijeme svakim radnim danom od 07:00 do 15:00 sati i subotom od 08:00 sati do 14:00 sati.

O nama


Drvna industrija MALAK Janj d.o.o. Donji Vakuf predstavlja prepoznatljiv brend u drvnoj industriji, prostire se na 35.000 m2 prostora od toga 25.000 m2 hala/natkrivenog prostora, a osnovana je davne 1901. godine kao pilana Feldbauer za vrijeme Austro-Ugarskog carstva. Sa više od 110 godina tradicije JANJ predstavlja jedan sinonim u polju građevinske stolarije (ili drvne industrije). Okruženje bogato šumskim resursima, bogat asortiman proizvoda, visok nivo instalisanih kapaciteta, iskusna i kvalifikovana radna snaga, geostrateški položaj (smješten na čvorištu puteva i u blizini morskih luka ) su faktori koji su doveli do toga da JANJ decenijama bude vodeći brend u regionu kada je u pitanju građevinska stolarija. Iza sebe imamo milione ugrađenih prozora i vrata u domovini, u zemljama regiona (Slovenija, Hrvatska, Srbija, Crna Gora i Makedonija), na Bliskom Istoku, zapadnoj Evropi, sjevernoj Africi i u zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza.