Bosnian Arabic English German

Odlični rezultati bh. kompanija na Sajmu namještaja u Kelnu

Već prvih dana sajma "IMM 2018" u Kelnu bosanskohercegovačke kompanije ponovo postižu odlične rezultate. Kao i prethodnih godina, bh. namještaj svrstan je u red najrenomiranijih o čemu svjedoči i najveća posjećenost bh. štanda.

Do sada je ostvareno više od 200 kontakata iz preko četrdeset zemalja, te je dostavljen značajan broj zahtjeva za ponudu.

Na bh. štandu su boravili predsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić i zamjenik generalnog sekretara Nihad Bajramović, a štand je posjetio i generalni konzul BiH u Frankfurtu g. Lučijano Kaluća.

Održan je sastanak sa menadžmentom Koelnmesse tokom kog je najavljeno da VTK/STK BiH planira i u 2019. godini zakupiti prostor za štand, te organizovati zajednički nastup bh. privrednika.

Riječ je o najuticajnijem sajmu namještaja u svijetu na kojem se tradicionalno određuju trendovi za narednu godinu. Među 1272 izlagača iz 50 zemalja svijeta među kojima je i 15 iz BiH od kojih je 8 na zajedničkom štandu Bosne i Hercegovine u organizaciji VTK/STK BiH, dok njih 7 izlaže samostalno.

 

akta.ba

O nama

logo

Drvna industrija JANJ Donji Vakuf predstavlja prepoznatljiv brend u drvnoj industriji, prostire se na 35.000 m2 prostora od toga 25.000 m2 natkrivenog prostora. Osnovano davne 1901. godine.

Lokacija