O nama
O nama

O nama

Uvod

U srcu Donjeg Vakufa leži duga i čarobna priča koja seže unazad vijekovima, priča o dubokoj vezi između majstora i drveta, o strasti koja pokreće i inspiriše svakog dana.

Dio smo nasljeđa koje je započelo davne 1901. godine, kada se naša priča prvi put ispreplela sa drvetom.

Tada je rođena pilana Feldbauer i od tog trenutka strast prema drvetu postala je dio naše svakodnevnice, a svaki naš komad namještaja nosi dio te strasti u sebi.

 

Historijski pregled

Duboko ukorjenjena u prošlosti, naša priča se razvijala kroz turbulentne periode historije Balkana. Tokom vremena stare i nove Jugoslavije, prerada drveta postala je vitalni dio industrijskog razvoja, a mi smo bili svjedoci rasta i transformacije. Naši majstori su neprestano usavršavali svoje vještine, prateći zahtjeve tržišta i pružajući kvalitetne proizvode kako domaćem, tako i inostranom tržištu.

Nakon turbulentnih vremena raspada Jugoslavije, naša kompanija suočila se s novim izazovima. Promjene u geopolitičkom okruženju donijele su sa sobom promjene i u našem poslovanju. Društvena svojina i socijalistički model, koji su bili temelj našeg poslovanja, postali su prošlost.

Nastavili smo da razvijamo nove proizvode, istražujemo nove tehnologije i proširujemo našu prisutnost na tržištima širom Balkana i Evrope.

U vrtlogu promjena i novih izazova, nastavili smo da pravimo komade koji donose toplinu, karakter i eleganciju u svaki dom. Naša priča, iako ispisana kroz različite epohe i vlasnike, ostaje istinska priča o strasti i posvećenosti.

 

Kompanija danas

Danas, dok koračamo kroz 21. vijek, naša kompanija je živo svjedočanstvo sposobnosti prilagođavanja i kontinuiranog razvoja. Sa oko 200 posvećenih zaposlenih činimo srž naše zajednice.

Naša predanost kvalitetu i napretku ostala je nepromjenjena. Naš glavni proizvod, bračni krevet od širokih drvenih greda, pronašao je svoje mjesto u mnogim domovima širom Evrope. 

 

Sada, više nego ikad, nastavljamo da gradimo našu budućnost na temeljima kvalitete, pouzdanosti i općedruštvene koristi.

Naša priča je priča o čovjeku i prirodi i nastavlja se dalje na krilima marljivosti i ljubavi.